“Διαβάζω για τους Αλλους” (www.giatousallous.gr)

“Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας”

Η εθελοντική-μη κερδοσκοπική οργάνωση “Διαβάζω για τους Άλλους” (www.giatousallous.gr) ζήτησε τις νομικές συμβουλές της Lex Fortis, κυρίως λόγω της ειδίκευσης των Δικηγόρων της στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η Εταιρεία μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, όχι μόνο αποδέχθηκε, αλλά παρέχει δωρεάν τις νομικές της υπηρεσίες στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία.

Η δράση του “Διαβάζω για τους Άλλους” ξεκίνησε από μια σκέψη μερικών ευαισθητοποιημένων εθελοντών και γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις της χώρας μας.
Αφορά σε ηχογραφημένες και ζωντανές αναγνώσεις κάθε είδους γραπτών κειμένων, από οδηγίες χρήσης φαρμάκων και ηλεκτρικών συσκευών μέχρι βιβλία λογοτεχνίας και πανεπιστημιακά συγγράμματα από εθελοντές προς όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης καθώς και σε ηλικιωμένους, παιδιά, άρρωστους, φυλακισμένους, ανθρώπους που ζουν μόνοι τους ή σε ιδρύματα, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, φυλακές και “δεν μπορούν να κρατήσουν ένα βιβλίο ή έστω ένα γραπτό κείμενο”.

Με το “Διαβάζω για τους Αλλους” ο εθελοντισμός αποκτά όχι μόνο την αναγκαία πρακτική του διάσταση αλλά και μια αισθητική και βαθύτατη πνευματική υπόσταση.

Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός ενέπνευσε την Lex Fortis, ώστε, με τις γνώσεις και το έμπειρο δυναμικό της, να στηρίζει ενεργά την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία, με σκοπό την περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση της από όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας αλλά και επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.