Η συνεργασία αποτελεί τον πυρήνα της λειτουργίας μας, αφού μας παρέχει τη δυνατότητα να Σας εξοπλίζουμε με τις αξιόπιστες υπηρεσίες που έχετε ανάγκη, βασισμένες όχι μόνο στις γνώσεις και την εμπειρία μας, αλλά και τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών από τα ειδικά γνωστικά αντικείμενα των άριστα καταρτισμένων εταίρων και συνεργατών μας.

Η Lex Fortis, εγκατεστημένη σε ένα σύγχρονο και άνετο χώρο γραφείων, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, πλαισιώνεται συνεχώς από έμπειρους και ικανούς συνεργάτες νομικούς αλλά και ειδικούς επιστημονικούς συμβούλους σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της – οικονομολόγους, συμβούλους επιχειρήσεων, ιατρούς, ψυχολόγους – με στόχο τη συνεχή βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών της.

Άγγελος Λάμπρου

Lex Fortis-42
Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Νομικό Τμήμα Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Κύριοι τομείς δραστηριότητας:
Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο, Δίκαιο Ακινήτων, Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Δημόσιο – Φορολογικό Δίκαιο
Εμπειρία-επαγγελματική κατάρτιση:
Ο Άγγελος, παράλληλα με την δικαστηριακή δικηγορία, είναι νομικός σύμβουλος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, με την ιδιότητα του διευθυντή των νομικών τους υπηρεσιών.
Στα πλαίσια της εκτεταμένης του δραστηριότητας, έχει χειριστεί μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών συμφωνιών, νομικών ελέγχων επιχειρήσεων, υποθέσεων ανταγωνισμού και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, εξυγίανσης – αναδιάρθρωσης, συγχωνεύσεων και μετασχηματισμού εταιρειών, ομολογιακών δανείων, χρηματοδοτήσεων επενδύσεων, πιστώσεων, υποθέσεων εν γένει χρηματοπιστωτικών προϊόντων, αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για λογαριασμό μεγάλων επιχειρήσεων.
Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά
E mail: a.lamprou@lexfortis.gr

Εμμανουήλ Μουζάκης

Lex Fortis-36

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Νομικό Τμήμα Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Κύριοι τομείς δραστηριότητας:
Δίκαιο Οικογενειακών και Κληρονομικών Διαφορών, Δίκαιο Ακίνητης Περιουσίας, Δημόσιο- Φορολογικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων
Εμπειρία-επαγγελματική κατάρτιση:
Ο Εμμανουήλ συνδυάζει την εμπεριστατωμένη θεωρητική κατάρτιση με την συνεχή δικαστηριακή δραστηριότητα, αφού, τόσο σαν συνεργάτης μεγάλων δικηγορικών γραφείων στην αρχή, όσο και σαν ανεξάρτητος δικηγόρος στην συνέχεια, έχει χειριστεί μεγάλο αριθμό υποθέσεων, ιδιαιτέρων απαιτήσεων, σε αστικά, διοικητικά και ποινικά δικαστήρια όλων των βαθμίδων.
Ασχολείται έντονα με ζητήματα, αστικών και εμπορικών συμβάσεων, ακίνητης περιουσίας, επιχειρήσεων και εταιρειών, οικογενειακές και κληρονομικές υποθέσεις, αδικοπραξίες, θέματα ποινικού δικαίου και ιδίως το οικονομικό έγκλημα καθώς και ζητήματα δημοσίου δικαίου και δημοσίων συμβάσεων.
Διαθέτει εξέχουσα εμπειρία στις αναιρετικές και ακυρωτικές διαδικασίες.
Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά
E mail: e.mouzakis@lexfortis.gr

Αλεξάνδρα Καπλανέρη

LexArtis-D1-1

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
University of Hertfordshire UK LL.B
University of Wales, Cardiff University LL.M (Legal Aspects of Medical Practice, L.A.M.P.)
Κύριοι τομείς δραστηριότητας:
Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο, Ιατρικό Δίκαιο-Δίκαιο της Υγείας, Εργατικό Δίκαιο, Δίκαιο των Ακινήτων, Δίκαιο Οικογενειακών Διαφορών
Εμπειρία-επαγγελματική κατάρτιση:
Η Αλεξάνδρα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Hertfordshire της Αγγλίας και του Πανεπιστημίου του Cardiff της Ουαλίας, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Ιατρικό Δίκαιο.
Στην δικαστηριακή δικηγορία συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, όπου ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και απέκτησε επιτυχημένη δικαστηριακή εμπειρία στους σημαντικότερους τομείς του Δικαίου και ιδίως του αστικού, εμπορικού και εργατικού.
Παράλληλα, εργάσθηκε και στον τομέα της συμβουλευτικής δικηγορίας, ως νομικός σύμβουλος μεγάλων επενδυτικών ομίλων, με χειρισμό υποθέσεων χρηματοπιστωτικής και τραπεζικής φύσης.
Σημαντική η κατάρτιση της Αλεξάνδρας στο Ιατρικό Δίκαιο και η εμπειρία της σε αντίστοιχες δικαστικές υποθέσεις, τομέα άλλωστε των μεταπτυχιακών της εργασιών.
Γλώσσες: αγγλικά, ιταλικά
E mail: a.kaplaneri@lexfortis.gr

Αντώνης Μανώλας

Lex Fortis-24

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
Νομικό Τμήμα Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Νομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Nancy, Γαλλία
Μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δίκαια Ανταγωνισμού-Εταιρειών-Διανοητικής Ιδιοκτησίας)
Κύριοι τομείς δραστηριότητας:
Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο Ακίνητης Περιουσίας, Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, Διανοητικό Δίκαιο, Εργατικό Δίκαιο, Δημόσιο Δίκαιο, Δίκαιο Οικογενειακών και Κληρονομικών Διαφορών
Εμπειρία-επαγγελματική κατάρτιση:
Ο Αντώνης δραστηριοποιείται ενεργά στην δικαστηριακή δικηγορία και ιδίως στους τομείς του Ποινικού, Αστικού και Εμπορικού Δικαίου.
Στο Ποινικό Δίκαιο έχει αναλάβει σημαντικές υποθέσεις με ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινό έγκλημα. Η δραστηριοποίηση του στο Αστικό Δίκαιο περιλαμβάνει υποθέσεις αδικοπραξιών, κληρονομικής φύσης, και ανώμαλης εξέλιξης των συμβάσεων. Λόγω δε των μεταπτυχιακών του εργασιών, ειδικεύεται στο Δίκαιο της Διανοητικής ιδιοκτησίας, των Επιχειρήσεων και του Ανταγωνισμού. Η ενασχόληση του με τις Επιχειρήσεις του έχει προσφέρει σημαντική εμπειρία και σε υποθέσεις Εργατικού Δικαίου.
Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά
E mail: a.manolas@lexfortis.gr

Οι συνεργάτες

Μάνια Τσουμήτα

Mania

H συνεργασία της Lex Fortis με την Δικηγόρο Αθηνών Μάνια Τσουμήτα (www.tsoumita.com) έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου σχήματος.
Η Μάνια, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Παν. Karl-Franzens του Graz (Αυστρία) και κάτοχος μεταπτυχιακού του Παν. Humboldt (Βερολίνο) στην εταιρική διακυβέρνηση. Εξειδικεύεται στην διανοητική ιδιοκτησία, το εταιρικό, το διεθνές φορολογικό δίκαιο, στις επενδύσεις ακινήτων (ιδίως τουριστικών) και συμβουλεύει start ups επιχειρήσεις.
Μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Γερμανικού Δικηγορικού Σωματείου Ελλάδος (Deutscher Anwaltverein in Griechenland). Καταχωρημένη στο World Trademark Revenue και στην λίστα των προτεινόμενων Γερμανομαθών Δικηγόρων της χώρας, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Γλώσσες: γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά
email: mt@tsoumita.com, greece@adiuvo-trustees.com.

η μόνη επένδυση ουσίας μιας εταιρείας παροχής επιστημονικών υπηρεσιών
όπως είναι από την ίδια τη φύση της μια δικηγορική εταιρεία
δεν μπορεί παρά να είναι το ανθρώπινο της δυναμικό